От години автомобил е изоставен почти на кръстовището на ул. "Николай Коперник" с бул. "Македония”,  като това пречи на движението и създава предпоставки за катастрофа. Собствениците на возилото досега не са предприели мерки за преместването му. За небрежно зарязаният автомобил сигнализира читател на TrafficNews. Той разказа,че въпреки множеството оплаквания в институциите, внимание на казуса не се обръща. Отговорът от Oбщината е, че трябва да минат определен брой години от изтичането на техническия преглед, за да се задействат, а всъщност ако автомобилът е паркиран неправилно той трябва да бъде репатриран независимо от това. Преди 3-4 месеца след позваняване на телефон 112 са казали, че ще издирят собственика на МПС-то. Досега обаче никой не предприема нещо.

Автомобилът  видно от снимките е  паркиран почти на кръстовището на ул. "Николай Коперник" с бул. "Македония". Освен че ограничава видимостта на всички, излизащи от "Николай Коперник", то това МПС, недвижещо се от години, е предпоставка за ПТП именно поради факта, че поради липсата на тези задължителни по закон 5 м буфер от кръстовище или пешеходна пътека, не могат да се разминат колите. Така влизащия в улицата автомобил е принуден да се върне на заден ход към булеварда, който както е известно се ползва интензивно от автомобили, автобуси, камиони. ” Това споделя нашият читател.

Той добави още, че много често се разминава на косъм от зверски катастрофи. Според него собственикът постъпва егоистично, защото ежеминутно създава огромен дискомфорт и опастностг за живота на шофьорите.

Медията ни проведе разговор по казуса с кмета на район „Южен“ Костадин Язов. Той каза, че може да се свърже с близкото районно или „Общинска охрана”, за да санкционират собственика да се принуди да премести возилото.

По наредбата за репатриране на тези старите автомобили трябва да изчакаме някакви месеци. Аз мога да им сигнализирам. Сега ще звънна на районното да минат и да му сложат лепенка , че неправилно е паркирал. На практика можем да го лепим всеки ден, за да му трупаме глоби.  Той все ще се сети да го махне , защото това му се трупа на данъците. Предупредил съм ги, за да го налепят. Могат да го репатрират ако има знак”, каза Язов.

И независимо, че регистрационният номер все още е закачен на автомобила и има неизтекъл технически преглед, ясно никой не е сметнал за необходимо собственикът му да бъде намерен и подканен да премахне колата си от кръстовището.