Пловдивчанка стана потърпевша на схема за измама с почивки в Гърция. Само преди няколко дни ви разказахме как в социалните мрежи се предлагат ваканционни имоти за почивка срещу капаро от 50% за дадения период. В конкретния случай ставаше дума за измама с резервации на апартаменти в Созопол и Слънчев бряг, но отбелязахме, че схемата е много активна и за имоти в Гърция.

Точно такъв е и последният случай с жертва, която се свърза с редакцията на TrafficNews, за да разкаже за схемата и да предупреди и други търсещи апартамент за почивка.

Пазете се! Десетки измамени с почивки в Слънчев бряг, Созопол и дори в ГърцияХората предплащали половината от парите за почивка, след това бивали блокирани

 

Ще наречем жената Петя, защото в момента тече проверка на полицията и не искаме да затрудняваме разследването, като разкриваме името на потърпевшата. Преди дни тя попада на пост в група във „Фейсбук“ с оферта за отдаване на къща в Неа Перамос – любима дестинация на нашенци в Гърция. Публикацията е в една от най-големите групи за почивка в Южната ни съседка. Петя се свързва с профила на потребителя, публикувал офертата, под името Тодор Алексиев.

„Комуникацията беше нормална. Снимките от имота бяха хубави, хареса ни. Той поиска да преведем капаро по „Ийзипей“, но ние настояхме да стане по банков път. Предостави ни банкова сметка и преведохме парите“, разказва жената.

Измамникът дава сметка, която твърди, че е на жена му. Титуляр е Рени Красимирова Трифонова.

Само два дни по-късно друга жена в същата група публикува информацията, че офертата е измама. Младо семейство пристига на място в гръцкото ваканционно градче и се оказва, че такава къща действително има в Неа Перамос, но снимките от интериора на обекта са от апартамент, който се дава под наем в Несебър. Семейството остава на улицата.

„Оказа се, че жертвите на измамата вече са над 20 семейства“, посочи Петя. Тя изгаря с 200 евро, но други са ощетени със суми над 600-700 евро.

Тя са пуснали жалба към полицията и прокуратурата и очакват разследващите да си свършат работата.

„След, като преведох капарото нямам никакъв отговор от въпросния човек. Надявам се да бъде така добър да ни върне капарото, защото парите ни са изкарани с честен труд за да почиваме пет дни на морето. Но явно вече всичко е измама, изгубих желание да ходя на почивка в любима Гърция. Искам само да попитам въпросния човек как си ляга вечер, като знае, че днес едно семейство с две малки деца пристигна в Неа Перамос и остана на улицата. Всичко се връща на този свят господин Измамник“, пише друга потърпевша.

Профилът на измамника в социалните мрежи продължава да е активен и към този час.

 

Фалшивата обява: Истинският апартамент в Несебър: