Глутница от девет кучета са нападнали жена рано тази сутрин, докато отива на работа. Инцидентът се е случил около 5 часа сутринта на бул. „Пещерско шосе”, малко преди кръстовището с квартал „Прослав”.

Жената е била подгонена от кучетата и нападната на тротоара. Глутницата обитава частен имот срещу новопостроена кооперация на метри от булеварда.  Дъщерята на нападнатата жена е споделила пред съседите си, че е била захапана и е много уплашена. В момента на атаката е спряла кола, за да се притече на помощ, в следствие на което кучетата са се уплашили и са избягали. Това е предотвратило и по-сериозен инцидент, разказа още жената.

Веднага е бил подаден сигнал до 112, но жителите на кооперацията са единодушни, че ще се организират и ще подадат жалба в полицията и в общината. Пострадалата жена също е категорична, че няма да остави нещата така.

Според съседи това не е първи случай, в който въпросната глутница кучета напада минувачи. Човек от кооперацията споделя, че собственикът на имота бие животните и по този начин ги озлобява. Той добави още, че също е бил гонен от групичката кучета, а жена му се страхува да разхожда количката с бебето им в района.

 TrafficNews сезира Общинския инспекторат, откъдето веднага изпратиха проверка на място. Собственикът обаче е отказал да ги пусне в имота, като се е барикадирал вътре. Служителите са подали сигнал на телефон 112, а на място по-късно е пристигнал и екип на Второ районно. Собственикът обаче е отказал да допусне и тях в обекта, като е заявил, че се е обадил на адвоката си. В крайна сметка той е осуетил проверката. Утре предстои той отново да бъде проверен. 

Очаквайте продължение!