Една снимка-множество нарушения, така бихме описали кадрите, които постъпиха в пощата на Trafficnews.

Водач на автомобил най-редовно паркира перпендикулярно пред гараж на ул. „Момчил Войвода” в Кършияка и създава трудност за преминаване на колите по пътя. За това сигнализира читател на Trafficnews, който твърди, че паркирането в този район в последните години се оказва пълен „кошмар”. Дори и гаражът да е собственост на нарушителя, това не му дава право да спира по този начин.

Шофьорът, освен че заема половината част от пътя, което прави невъзможно преминаването на движещите се коли, той се разполага и на тротоара, а единственият възможен начин кола да мине през пътя е да се качи на отсрещния тротоар, за да продължи.

Понякога и това се оказва невъзможно, поради факта, че и от другата страна има паркирани коли на тротоара, което също усложнява преминаването не само на колите, които искат да се придвижат, заради нарушителя, но възпрепятства и движението на пешеходци и майки с колички, което ги принуждава да се движат по пътя.

Оказва се, че пешеходците не могат да се движат на нито един от тротоарите по улицата, заради паркиралите коли и са длъжни да вървят по пътя.

„Редовно се паркира така, колите и хората по улицата не могат да се разминават. Тясно е, а тротоарите са заети с автомобили”, разказа още нашият читател.

TrafficNews.bg благодари на всички читатели за изпратените сигнали и изразена гражданска позиция! Ако и вие се натъкнете на подобни нередности, може да ни изпращате сигналите си като съобщение в страницата ни във Фейсбук или на редакционната ни поща redaktor@trafficnews.bg