Вандали вилнеят на детска площадка в парк „Бели брези” в Кючука почти всяка нощ, съобщава читател на TrafficNews.  Той разказва, че тийнейджъри най-редовно се събират вечер и потрошават паркчето, което е предназначено за игра на децата.  

Читателят споделя, че въпреки видеонаблюдението, което е поставено на площадката и жалбите, които са подавани, никой не прави нищо за откриването на вандалите. Така те спокойно се събират и буквално чупят люлките, а на другия ден децата, които посещават съоръженията за игра, остават без забавление.  

Медията ни потърси за коментар по казуса кмета на Район „Южен” -Костадин Язов. Той каза, че за съжаление това е редовна практика при тийнейджърите и доста от площадките в квартала изглеждат по този начин.  Камерите се наблюдават от Общинска охрана и кметството не отговаря за тях.

Ние можем само да подменяме уреди, но ги караме подред, сега с привилегии са доста по-лошо изглеждащи. Ествествено, всяка ще бъде подменена, но това изисква време,” сподели още Костадин Язов.

Той призовава гражданите, когато видят или чуят нещо подобно да се случва с някоя детска площадка да подадат сигнал към 112, за да може от близкото районно управление да вземат мерки навреме.

Въпреки, че площадката е предназначена за деца, паркът може да се използва от всеки гражданин, но нека се пази, за да може да има приятни места за отдих в града!