Вероятно всеки човек е изключително притеснен стане ли дума за болен роднина, който е настанен в болница. Опитва да се помогне с каквото може и чака най-накрая добри вести. Малко по-различно обаче действат ромите при подобни ситуации – цялата рода се събира и чака….. с минути, часове и дни и то къде… пред болницата или в района около болничното заведение.

За подобни действия сигнализира читател на TrafficNews, който е забелязал група роми да прекарват дни наред на новопостроения паркинг на „Пълмед“ пред бял бус .

„От четири дни вече са тук, вечер си постилат на земята и си вечерят. Спят в буса, много народ са. Една от вечерите дойде полиция, каза им нещо, но не знам дали ги изгони“, казва още читателят.

Той допълни, че един от дните дори е имало три такива буса, не е бил само един.

За подобна ситуация сигнализира и друг пловдивчанин в социалните мрежи. Този път обаче „къмпингуващите“ са в района на болница „Каспела“. От качените във фейбсук снимки се вижда група от хора, по двама-трима, налягали на поляна в междублоково пространство до лечебното заведение.

„Вероятно желаещите да практикуват "диво къмпингуване" в ИЗЦЯЛО ЖИЛИЩЕН РАЙОН са придружители на болен, настанен в споменатото лечебно заведение! Това са обосновани догатки, които не отменят факта“, пише той.

Мъжът е подал сигнал на тел. 112 за силен шум, на място пристигнали полицаи и взели мерки, допълва той.

Интересното в случая е обаче белият бус, паркиран зад тях. Можем само да гадаем дали е същият, като този от паркинга на „Пълмед“, но е странно как в толкова кратък период от време ще бъдат засечени два лагера „къмпингуващи“, които да придружават болен роднина. По-скоро са преместили болния от едната в другата болница, а с него се е преместила и цялата гвардия.

 

 

Снимка: фейсбук