Родител е подал сигнал в регионалния инспекторат по образование в Пловдив за психически и физически тормоз от страна на учителка на трети клас в училище „Димитър Матевски”. Както вече ви съобщихме, в него се твърди, че учителката Валентина Исаева заплашва учениците и дори забила химикалка в ръката на един от тях.

Според директора на училището Николай Георгиев обаче става въпрос за злонамерени действия от страна на родител на проблемно дете. Той уточни, че сигналът е внесен направо в регионалния инспекторат, а не в училището. Досега не е имало подобни сигнали срещу учителката Исаева.

На родителска среща на 1 декември родители са се оплакали от поведението на детето, чийто родител е подал сигнала, защото то заплашвало сигурността на другите деца, предаде БТВ.

Самата Валентина Исаева, която има 30-годишен стаж като преподавател, също отрича обвиненията в сигнала. Тя е разбрала от вестникарска публикация за тях и била потресена. Отдава ги на развито въображение на детето. Исаева е била предупредена от предишния учител на класа да внимава с този родител.

Повечето родители на децата в класа на Валентина Исаева я харесват като учител и искат тя да продължи да обучава децата им.

снимка: Агенция "Монитор"

TrafficNews.bg