Баща на момченце от 3 „г” клас в СОУ „Димитър Матевски” в пловдивския район „Тракия” обвини с жалба до Регионалния инспекторат по образованието начална учителка в психически тормоз и дори физическо насилие над деца. Цветан Иванов подал жалбата срещу преподавателката Валентина Исаева на 5 декември директно в инспектората, без дори да разговаря за евентуалните проблеми с ръководството на школото, пише Монитор. В същия ден директорът на училището Николай Георгиев се върнал от 40-дневна отпуска и бил неприятно изненадан, тъй като нито към него, нито към заместниците му имало оплаквания.

Пред него Валентина Исаева категорично е отрекла да има нещо вярно, че удряла сина на подалия жалбата баща Цветан Иванов. „Ще си потърся правата по съдебен път. В шок съм. Абсолютно неверни данни. Ще съдя господина. 30 години педагогически стаж зад гърба си имам и съм любим учител на милиони ученици, на които децата и внуците вече съм учила. Няма да му го простя на господина това нещо”, заяви госпожа Исаева. Тя допълни, че в часовете на класа е обяснявала на децата пътната безопасност, че никога не е удряла дете и че момченцето е хвърляло камъни по другите ученици в час по физическо.

„На 2 декември се проведе родителска среща и в протокола е записано под точка 5 от дневния ред – „Единодушно предложение за среща между директора, педагогическия съветник и родител на ученика Иван Иванов в срок от 30 дни”, като всички 15 присъстващи родители са се подписали”, разказа директорът. По думите му бащата е казал пред училищния охранител, че ще уволни госпожа Исаева и ще я смаже.

„Още в понеделник вечерта съм обявил мястото за вакантно в РИО и в Бюрото по труда. До момента нямаме кандидат и другия понеделник децата би трябвало да останат без учител”, каза още Николай Георгиев.

Бащата на третокласника обвинява писмено госпожата, че е забила химикалка в ръката на дете от класа, че е плашила хлапетата с кървави катастрофи, ако излязат извън училището. Според написаното от таткото преподавателката ударила сина му Иван в гърба и по главата.

„Тази история със забитата химикалка в ръката на другото дете не е вярна. Ами нека майката да доведе детето и да покаже раната върху ръката. Защото да се забие химикалка в ръката на дете, е нещо много сериозно. Нека да видим каква е следата върху ръката на детето”, се възмути директорът на училището.

Проверката от РИО – Пловдив в училище „Димитър Матевски” по подадената жалба ще бъде проведена следващата седмица, заявиха от инспектората. Оттам уточниха, че набедената преподавателка е в пенсионна възраст и е назначена на мястото, тъй като не е имало други кандидати. Тъй като е пенсионерка, договорът й с училището може да бъде прекратен по всяко време, обясниха от РИО.

снимка: Агенция "Монитор"

Trafficnews.bg