Безобразие, наглост, агресия, липса на морал, на ценности. Това са само част от определенията, които можем да използваме за действията на няколко деца през изминалата нощ. 

Банда пловдивски тийнейджъри са решили да покажат "величие" и "мощ" като са унищожили коледната украса в район "Западен". Обикновено всички пловдивчани се радват на красивите градски елементи, които подчертават празничния дух и създават настроение за светия празник. 

Едни деца обаче решават, че ще разрушат тази радост, този коледен дух и посланията, които носи. Това обаче не е детска постъпка, това е престъпно унищожаване на нещо, за което не са допринесли с нито минута от своето време и живот. Въпреки това, те решават да посегнат на украсата и да се саморазправят с нея по един грозен и позорен начин. 

Хвърляне на камъни, унищожение на осветлението, изпочупване на играчките - това са само част от "подвизите" на младежта. 

За тяхно огромно съжаление и за радост на всички, които вярват, че деца, които са се отклонили от правилния път, трябва да понесат отговорност и да се направи опит да бъде коригирано поведението им,  камери са заснели целия вандализъм. 

Записите вече са в полицията. Очакваме и резултатите! Обществено полезният труд би се отразил на деца с подобни прояви изключително полезно и отрезвяващо. Защото иначе с угасването на елхата, трябва да гаснат и претенциите ни, че сме си свършили работата с възпитанието на новото поколение.  

Ето го разказа от първо лице на районния кмет на "Западен" Димитър Колев, който се ангажира, че ще възстанови щетите: 

"Радостта от светещата Коледна елха ни трая точно един ден! Снощи към 19:00 часа група младежи на възраст между 13 и 15 години се постараха да унищожат част от украсата и да повредят осветлението на Коледната елха. Само че имаме работещи камери и те са заснели всичките им вандалски действия. Съжалявам, че не мога да кача клипове, защото са непълнолетни. Щяхте да видите за какво нагло и с чувство на безнаказаност поведение играят футбол с по-големите топки от елхата, хвърлят камъни и каквото им попадне по нея и накрая повреждат осветлението. Благодаря на гражданите, които са звъннали на полицията и така са успели да предотвратят още по-големи щети. Утре сутрин от 2 РУ ще свалят записите, за да издирят нарушителите. Убеден съм, че ще ги хванат. Утре започваме и възстановяването на осветлението, както и да монтираме малка декоративна ограда". 

Грейна Коледната елха в „Западен"Всички ние имаме нужда от вяра в едни по-добри времена, посочи районният кмет Димитър Колев