Бездомник, прекарал нощта на площад "Седмия хълм" до Джумаята, стресна пловдивчани след изгрев слънце. 

Легнал на една от пейките в парка, завит през глава с бял плащ, човекът представлява злокобна гледка насред спокойствието на парка. Мъжът е забелязан така межу 9-9:30 сутринта във вторник. 

"Минавах оттам, а в близост до мен вървеше мъж с дъщеря си. Детето беше повече от стъписано да види това. Попита баща си: "Тате, тате, там има човек, той жив ли е?", разказа пловдивчанин пред TrafficNews

Той е категоричен, че подобни гледки в центъра на Пловдив са недопустими. 

"Не да се правим, че не съществуват, а социалният сектор да поеме отговорност и да помага на такива хора. На този човек не му е мястото там, но не му е мястото и в някоя изоставена сграда", посочи категорично мъжът. 

Той допълни, че е повече от лицемерно да се внедряват наредби срещу употребата на бира на обществени места, докато продължаваме да не вземаме достатъчно мерки за хората, превърнали улицата в свой дом. 

Факт е, че често бездомници не желаят да бъдат настанени в приюти, ала покривът над главата не е единственото, от което има нужда човек. Обикновено въвличането на такива хора обратно в обществото чрез осигуряване на някаква форма на заетост, която може да придаде смисъл на битието им, както и чувство за полезност, е крачка към социализирането.