Злонамерените атаки спрямо стопани и техните кучета в Пловдив продължават. Затова алармираха пловдивчани, живеещи на бул. "Марица - юг". За пореден път новоизградената кучешка площадка край реката е станала обект на набези, като този път вероятно става дума за отрова. 

Два дни подред хората намират поставена бяла смес, която има всички показатели на средство за отравяне, в площите до кучешката площадка. 

"Тази пихтия беше изхвърлена в кучешката клетка на Марица. Незнам какви мерки да предприемем срещу набезите на олигофрена, който изхвърля тези неща там с цел да навреди на домашните любимци на хората. То не беше хвърляне на буркани, пиратки, а сега и това...", сигнализира пловдивчанин от района пред TrafficNews

Припомняме, че след изграждането на площадката за свободно разхождане на домашни любимци, започнаха ѝ атаките срещу кучета и хора. През април от високия блок, намиращ се в близост, бе хвърлен буркан по граждани и животни, намиращи се в и около заграждението. Всека сутрин и вечер пък разхождащите се биват замеряни с пиратки. 

"Абсурдно е - там играят деца, минават майки с колички, граждани, животни. До кога трябва да търпим? Докато има пострадали? Този индивид тормози вече 3 месеца всички хора, които посещават парка", посочи мъжът, който подаде сигнала към медията ни. 

Според пловдивчани всички атаки са извършени от един и същи човек. Те са отнесли няколко сигнала към 4-то районно управление, както за буркана и пиратките, така и за новопоявилата се смес край кучешката площадка. 

Хората са взели и записи от камери, на които макар и отдалеч се вижда човекът, който от два дни поставя пихтиестата маса край площадката. Кучкарите имат среща, за да се опитат да идентифицират автора на атаките, като надеждата им е да успеят да пресекат опитите за нападение, преди да са дали резултат.