Пловдивчани и питомниците им бяха атакувани със стъклен буркан на булевард „Марица – Юг”. Инцидентът станал в понеделник около 7 часа сутринта.

Жена е посетила новоизградената кучешка площадка край реката, до Водната палата. В клетка бил мъж с двата му питомника, като покрай загражденията преминала възрастна жена, която любезно била поздравена с лай от кучетата. Дамата се спряла, за да ги погали през мрежата, но само след 2 минути в краката й се пръснал буркан, пълен с вода. Стъклата се разхвърчали наоколо и по чудо не засегнали краката на пловдивчанката и животните.

Изплашени от случващото се стопаните веднага се втурнали към оградата. Вдигайки глави, забелязали, че атаката е дошла от блока, намиращ се в непосредствена близост до булеварда -  високата жилищна сграда на булевард „Марица – Юг” 146.

„За жалост не успяхме да видим от коя тераса или прозорец долетя буркана. Ако беше с по-голяма сила, стъклото щеше да се стовари върху главите ни и да остави някой от нас намясто. Ако с кучешкия лай на питомниците ни дразним въпросното лице, то каква съдба очаква децата от площадката до блока? И те ли ще бъдат атакувани с различни опасни предмети?”, пита потърпевшата жена.

Хората с кучета в района се притесняват, че въпросният "доброжелател" може да не се задоволи само с хвърляне на предмети, а да разсипе отрова в тревните площи. Хората вече със страх пускат любимците си и щателно обхождат заграждението за съмнителни предмети или храни.

Ден след неприятната случка, стъкла от буркана все още стоят на тротоара и велоалеята. Стопаните на кучета умуват кой е авторът на атаката.

„Преди няколко години открих в тревните площи край алеята кренвирши с игли. Тогава беше един мъж с психически отклонения, когото подгоних. Има много лоши хора”, заяви жител на района, собственик на куче.

Той и другите посетители на кучешката площадка научиха за инцидента от екипа ни. Според тях нападенията няма да спрат.