Блъснат автомобил седи изоставен на улица в Тракия вече трета седмица. За това сигнализираха читатели на TrafficNews, които живеят в района. Автомобилът се намира на ул. „Маестро Г. Атанасов” до блок 171.

Според някои жители, возилото дори е и опасно, защото в района играят много деца, които биха могли да се наранят в случай, че решат да се доближат и разгледат отблизо автомобила.

„Стърчат стъкла, железа, кабели, онзи ден дори едно момченце надничаше вътре в нея и пипаше някакви неща, направих му забележка, иначе можеше и да се пореже на стъклата”, разказа жител.

Извършена е проверка на място от кмета на района, а собственикът на блъснатата кола, твърди, че изчаква застрахователната компания вече трета седмица да оцени щетите и автомобилът да бъде премахнат.

Все още няма наредба, по която блъснатите коли да бъдат вдигани принудително, което значи, че не е ясен срокът, в който автомобилът ще стои на улицата.

Общинският съвет в Пловдив пък прие наредбата, която касае репатриране на изоставени автомобили на държавни и общински терени. Тя гласи, че срокът за репатрирането на неупотребяваните автомобили остава 3 месеца след слагането на стикера. Така общият срок за премахването на стари МПС-та е 3+3 месеца, вместо досегашните 2 години + 3 месеца.

Изоставените коли в Пловдив ще се вдигат след 3+3 месеца вместо да се чака 2 годиниПриеха новата наредба за старите автомобили, срокът след стикера ще остане същият