Пешеходци камикадзета изскачат ежедневно по пътищата из Пловдив. За поредния такъв случай, сигнализира наш читател, живеещ в ЖР Тракия. Той е заснел възрастен човек, който пресича в средата на пътното платно по бул. „Освобождение” в близост до кръговото в района.

„Само на няколко метра има пешеходна пътека, но рядко се намира някой, който да я използва. В този случай, възрастният човек дори не се огледа преди да тръгне по булеварда”, разказа читателят ни.

Той твърди, че в района между двете пешеходни пътеки на булеварда, всеки ден изскачат пешеходци на непредназначено за това място. Включително малки деца и възрастни хора, нямащи нужните рефлекси, извършват действия, които създават предпоставки за инцидент с фатален край.

„Най-възмутителното е, че майки с деца също пресичат в средата на пътното платно, какъв пример дават на децата си?

След някой друг ден децата им ще тръгнат да пресичат така, без да се огледат и това би коствало живота им. Бъдете по-отговорни и се замислете повече в действията си и пораженията, които биха могли да допринесат на вас, вашите деца или на някой невинен”, апелира нашият читател.

Наскоро медията ни публикува подобен материал, но случаят беше на Пещерско шосе, когато наш читател засне камикадзета, бързащи да пресекат, за да отидат по-бързо до веригите Kaufland и Lidl.

Апелираме гражданите да проявяват повече разум и съображение, а органите на реда да следят по-обстойно за нарушители, които да понесат съответната глоба.

Eто и клипчето, предоставено от нашия читател: