Пловдивчани непрестанно изненадват с шофьорските си умения. За поредните водачи, демонстриращи нагло паркиране в Кършияка, сигнализира читател на TrafficNews. Въпреки новопостроения паркинг на ул. „Иван Рилски”, “бруталното паркиране в средата на платното продължава да се толерира и неглижира”, твърди той.

 „Съвсем наскоро движението в карето беше променено с еднопосочно. Въпреки, че от всички страни на въпросната отсечка има знаци забраняващи спиране и паркиране, само на тази отсечка такъв липсва и резултатът е на лице. Шофьор на ауди буквално е паркирал автомобила си в средата на кръстовището.

 За състоянието на пътната настилка няма и да коментирам. Кърпи се от години и никой вече не знае кой е истинския асфалт. Карето между улиците „Васил Левски”, „Дунав” и „Победа” е потресаващо. А, че тротоарите се използват само за паркинг май не си и струва да казвам”, разказа нашият читател.

Доста често паркирането в район „Северен” се оказва истински кошмар за живущите там. Те твърдят, че понякога се случва да търсят място за паркиране в продължение на 30-40 минути, а свободни гаражи за наемане почти няма. Голяма част от улиците в района са вече синя зона, а хората плащащи абонамент дори не могат да паркират и в близост до жилищата си, оплакват се те.