Охранителни камери заснеха възрастна жена да краде новозасадени цветя пред търговски обект в Пловдив. Действието се развива в първия ден на месец декември, малко преди 18:00 часа на булевард „Шести септември”. Трафикът е доста интензивен, а по тротоарите е пълно с  хора.

От изпратения ни клип се вижда как бабата върви с малко дете, навярно внуче, когато вижда цветята. Спира се и внимателно откъсва част от красивите растения, докато детето я гледа.

„Явно дава пример на внучето си как се краде в час пик”, коментира собственикът на записа.

След около десетина минути бабата се връща, този път сама. Подготвила си е и специална торбичка за останалите цветя. След добра актьорска игра очевидно олицетворяваща болки в кръста и коленете, възрастната жена сяда на пейката за няколко секунди. Оглежда внимателно района и довършва започнатото. Откъсва и останалите цветя и прилежно ги прибира в торбичката, след което продължава по пътя си. 

Трагичното в случая е не толкова откъсването на цветята, колкото примерът, който се дава на детето. Дори и откъсване на просто едно цвете, когато е от чужда собственост, това си е лош пример за кражба.