Пловдивчани, който посещават представленията на пловдивската опера, всеки път виждат в оркестъра и, разбира се, аплодират концертмайстора Мичо Димитров. Други пък, фенове на бързите автомобили, не пропускат да разгледат последните попълнения в шоурума на „AutoHaus” на предприемача Ангел Кьосев. Според местните власти обаче и двамата не живеят в Пловдив и по тази причина днес те не успяха да гласуват.  

Цигуларят публикува възмущението в профила си във Фейсбук, след като направил всичко възможно да упражни правото си на глас. За съжаление - без успех.

С непреодолимо отвращение искам да споделя,че се оказах в забранителния списък за гласуване на днешните избори в родния си Пловдив! Причината- живеел съм чужбина?! След като от март 2017 г. работя в България ,плащам застраховки и данъци! С една дума... не съществувам в този град! Погребах майка си и взех смъртен акт в 2018-та година?!,,,,, Пловдивската община счита ,че живея извън страната! В изборна секция номер 73 в ,в бившето училище,,Йоаким Груев”, където съм бил в 1-ви клас,ми отказаха гласуване! И тук става интересно!!! Млад човек от комисията ми, потвърди”че ако съм 6 месеца извън бг,няма как....да гласувам! За последните 3 години съм бил в холандия 4 седмици!!! Обичам града си, дойдох си тук да помогна колкото мога... но уви! За пловдивската община аз не съществувам , в чужбина съм,може и да съм умрял!!! Никой не го интересува! Унизен и омерзен съм от всичко това! Пред мен се свързаха с ръководителя на ЦИК в Пловдив! Той ме изпрати на ул,,Богомил”в ГРАО! Отидох,но там ГРАО няма от година ....мерси за ,,зеления хайвер”! Оттам отидох в сградата на пл.Централен 1,бившия Партиен дом! ..., ?! Познахте ,и там не е.... и беше заключено!
Обичам хората, за които щях да гласувам и те го знаят!!! Съжалявам! Не ми позволиха! В собствения ми град! Желая успех на всички кандидати и зная че един ден,може и да се промени!? Но за бога .... направете нещо! Това не е държава и град .... а разграден вмирисан селски двор!!! Срамно и обидно!

PS.  Това писмо ще бъде преведено и надлежно изпратено в Брюксел.... ,но те си ни знаят и там ..и се подсмихват и си мълчат.
Мичо Димитров- ,,бивш гражданин на Пловдив”! Мсе още жив... от улица Света Петка 10....

Това написа Димитров във Фейсбук, а на въпроса на TrafficNews той потвърди, че настоящият му адрес е в Пловдив и от 2017 година живее и работи в Пловдив.

По същия начин от право да гласува е лишен и Ангел Кьосев. Въпреки, че съм гласувал на всички избори последните 10 години, аз съм изваден от списъците. Настоящият ми адрес е в Тракия и не съм го променял. От СИК ми казаха, че по данни на ГРАО живея в Германия. Там имах временна регистрация през 2001 година. Но живея в Пловдив и на адреса ми идват съобщения за глоби, данъци, известия. Как е възможно да живееш и работиш в един град и да не можеш да избереш хората, които ще го управляват. Това е недопустимо!, коментира той пред TrafficNews.

Според застъпници на различни политически сили десетки пловдивчани, които в определен период от живота си са имали адрес в чужбина, са се сблъскали с този проблем и не им е било позволено да гласуват.