Пловдивчани изглежда не различават публичната собственост от частна и всекидневно тротоар пред жилищна сграда в Смирненски влиза в ролята на паркинг. Просто мързел ли е в основата на това нарушение или използване на личния им паркинг за едната кола и „паркинг тротоара” за другата- не е ясно. Ясното в случая е само, че целият тротоар на ул. „Кръстю Раковски” е запушен за пешеходци.

Читателят, който сигнализира за проблема до TrafficNews разказа, че перманентно улицата изглежда по този начин.

За майките с колички това е истински ад за преминаване.Те са принудени да слязат на улицата, за да задминат запушения тротоар. Това се отнася и за останалите пешеходци като мен. Те трябва да бъдат глобени,за да  може това да спре.” добави още той.

Припомням, че преди седмица друг възмутен гражданин сигнализира до медията ни, но дори след публикувания материал, няма подобряване на ситуацията. Нека напомним на пловдивчани, че тротоарите са за преминаването на пешеходци, а не за личен паркинг!

Пловдивчанин ежедневно узурпира тротоар пред гаража си – смята, че му принадлежиДжипът постоянно блокира пешеходната зона до мол Пловдив

TrafficNews.bg благодари на всички читатели за изпратените сигнали и изразена гражданска позиция! Ако и вие се натъкнете на подобни нередности, може да ни изпращате сигналите си като съобщение в страницата ни във Фейсбук или на редакционната ни поща redaktor@trafficnews.bg