Ситуацията в града е като след тайфун! Освен наводнените улици и булеварди, които блокираха целия град, десетки дървета са падали върху автомобили по време на бурята.

Дърво за малко не уби човек на десния ръкав на улицата свързваща „Цар Борис III Обединител” и „Княгиня Мария Луиза”.  Дървото паднало върху БМВ в движение, като за малко не е премазало мъжа, който е карал автомобила.

Хората от съседните къщи излязоха да помогнат на човека и заявиха пред наш репортер, че за това опасно дърво са сигнализирали нееднократно Общината, обаче мерки не са били взети. След инцидента те поискаха оставката на Иван Тотев заради състоянието, в което е града след бурята.

В същото време огромно дърво препречи пътя на „Софроний Врачански”. След силния вятър клон се стовари върху паркиран автомобил в Кършиака. Собствениците са го премахнали, а колата е с леки щети. Не в същото положение се оказа затиснатият под клоните на огромно дърво автомобил. Предното стъкло е спукано. „В колата имаше човек, който едва не катастрофира”, споделя наш читател.

Клон падна и на улица „Иван Вазов”. За късмет е нямало преминаващи или автомобили, въпреки натовареността на улицата.  На булевардите „Дунав”, „Филипово”, „Копривщица”, „Цар Борис III Обединител” също има паднали  дървета.

TrafficNews.bg