Бръмченето на комари в спалнята е един от най-неприятните звуци, които може да чуете през лятото. Ако ви е омръзнало да се пръскате със спрейове против комари, миризмата ви е неприятна, а консистенцията лепкава при допир - опитайте новия и изцяло натуралент репелент срещу насекомите, който е под формата на ... бонбони. 

Какво по-хубаво от това? Хем вкусно, хем полезно, а и прогонва нахалните комари мигновено. 

Иновативният и ароматен продукт за смучене Bodyguard, който е дело на българската фирма Екодом, е същински натурален бодигард и се предлага в два аромата - лавандула и цитронела. 

Те са особено популярни като естествен репелент. При орален прием се разграждат частично в организма и се отделят чрез порите на кожата, при което се създават репелентни свойства срещу комари. 

Вкусните бонбони Bodyguard отблъскват и прогонват насекомите, а стимулиращият ефект на маслата подобряват кръвообращението, храносмилането, действат като диуретик и тонизират нервната система. 

Есенциите като лавандулово масло и цитронела са известни отдавна с репелентното си и притовопаразитно действие, но на пазара не се предлагаха досега под формата на смучещи се бонбони. 

Освен споменатите действия, те имат и още един плюс - ароматизират човешката пот и неутрализират специфичния аромат на естествената биохимия на човека. 

Всички репеленти за индивидуална защита се нанасят върху кожата и създават в процеса на изпарение облак, блокиращ нерворецепторите на комарите и те не различават човека като източник на храна. 

При най-често употебяваните химически активни действащи вещества 81% от нанесените върху кожата се попиват и разнасят по кръвоносната система в тялото, а бъбреците го изхвърлят чрез отпадъчните продукти, като само 19% реално създават защитния облак около тялото. 

При постоянно използване на репеленти, организмът не успява да се освободи от всички химични вещества и те се натрупват като депа във вътрешните органи и като цяло затрудняват работата на имунната система на организма. 

При влагането на натурални органични съставки в репелента, механизмът е същият, но имунната система не се бори срещу тях. 

Пловдивската фирма Екодом предлага и богато разнообразие от натурални репеленти срещу животни. Те се предлагат под формата на спрейове и гелове, като има такива срещу змии и влечуги, паяци, сляпо куче, къртици, видри, гълъби и други. 

Продуктите се предлагат на достъпни цени и в разнобразни разфасовки и може да ги поръчате онлайн бързо и лесно - само с едно кликване на Bug.bg.

Гарантирано качество, бърза доставка, наложен платеж, преглед и тест и връщане до 14 дни са само част от опциите, които фирмата предлага на своите клиенти.