Мастните натрупвания в областта на дупето и бедрата са едни от най-трудните за сваляне. Но когато следваме правилния режим на хранене за нас и изпълняваме редовно някои упражнения, много бързо можем да постигнем добри резултати.

Вижте кои три упражнения ще ви помогнат да подобрите фигурата си. Те са различни от добре познатите ви клекове, които също стягат задните части.

Глутеус мост

Вероятно това упражнение ви е познато и ако все още не сте го включили във вашата спортна рутина – направете го. За да го изпълните, легнете по гръб на постелката. Двата крака се свиват в коленете, стъпалата са на пода, ръцете леко встрани. Започнете да повдигате таза, избутвайки дупето нагоре, гърбът също ще се повдигне.

Ръцете трябва да останат в това положение на пода. Задръжте моста за няколко секунди и се върнете в изходно положение. Много е важно да не бързате при изпълняването на глутеус моста. Опитайте се да направите 3 серии по 12-15 повторения. Упражнението е подходящо и за елиминиране на бричовете.

Глутеус мост на един крак

Дами, ако сте редовни в изпълняването на това упражнение, много бързо ще стегнете и оформите задната част на бедрата и дупето. За да изпълните глутеус мост на един крак, отново застанете в първоначалната позиция за глутеус мост. Различното тук е, че единият крак се повдига и тогава дупето се изнася нагоре. Движенията отново са бавни и стриктни.

Повдигате таза и гърба нагоре, ръцете са на пода, задържате за 2-3 секунди и се връщате в изходна позиция. Опитайте се за всеки крак да направите по 2-3 серии с по 10-15 повторения. Това упражнение не само насърчава изгарянето на излишните мазнини в проблемните за повечето дами области, но ще подобри и баланса на тялото ви.

Махове встрани

Чудесно упражнение за дупето и външната част на бедрата. Гори излишните мастни натрупвания, стяга и оформя. Това упражнение може да се изпълнява и с ластици, ако имате такива. Застанете на колене, ръцете ви служат за опора. Започнете да повдигате единия крак перпендикулярно на тялото си. Повдигате и сваляте. Опитайте първо с десния, а след това с левия или обратното. Опитайте се да направите за всеки крак 3 серии с по 12-15 повторения.