20 януари е избран от българската православна църква за Ден на Св. Патриарх Евтимий. Евтимий е последният предстоятел на църквата на Второто българско царство.

Той води защитата на Търново през 1393г. от османците в отсъствието на цар Иван Шишман. Патриарх Евтимий е заловен от османците и пратен на Заточение в Бачковски манастир. И до днес остава легендата според, която той е трябвало да бъде екзекутиран, но ръката на екзекутора се вкаменява. Евтимий умира около 1403 в Бачковския манастир. Обявен за светец от българската православна църква. Датата 20 януари е избрана, защото днес се чества и паметта на Св. Евтимий Велики.

На днешния ден американският президент встъпва в длъжност. През 1937г. тогавашният президент Франклин Делано Рузвелт променя датата 4 март, на която до този момент встъпват президентите в САЩ на 20 януари. 20 години по-късно обаче се случва първото встъпване в длъжност на американски президент на 20 януари. Това става през 1953г., когато новоизбраният президент Дуайт Айзенхауер встъпва в длъжност на мястото на Хари Труман. От тогава досега Джон Кенеди, Ричард Никсън, Джими Картър, Роналд Рейгън, Джорд Хърбърт Уокър Буш, Бил Клинтън, Джорд Уокър Буш, Барак Обама, Доналд Тръмп и днес Джо Байдън встъпват в длъжност в днешния ден. От Айзенхауер само двама президенти встъпват в длъжност на различни дати. През 1963г. вицето на Джон Кенеди Линдън Джонсън всътпва в длъжност на 22 ноември, след убийството на Кенеди, а през 9 август 1974г. на поста е Джералд Форд, който заменя подалия оставка Ричард Никсън.

През 1941г. българското първенство решава да се присъедини към Тристранния пакт - включваш Германия, Италия и Япония. Официалното влизане в пакта става на 1 март 1941г. във Виена.

През 1946г. с акт на президента Хари Труман е основана Централната разузнавателна група на САЩ, която по-късно става Централно разузнавателно управление или още ЦРУ.

През 1961г. при встъпването си в длъжност Джон Кенеди става най-младият и първи рикомакатолически президент на САЩ.

През 1980г. САЩ обявява бойкот на Олимпийските игри в Москва. Четири години по-късно СССР също обявява бойкот на игрите. Така на игрите през 1980г. не отиват освен САЩ и много техни съюзници, а същото се сключва и четири години по-късно в Лос Анджелис, тогава бойкот правят СССР и техните съюзници.

През 1986г. министрите на Великобритания и Франция Маргарет Тачър и Франсоа Митеран подписват договор за съвместно строителство на тунела под Ла Манш. Строителството започва през 1987 и е завършено през 1994г.

През 1996г. Ясер Арафат става първият избран президент на Палестина.

През 2009г. Барак Обама встъпва в длъжност като президент на САЩ и става първият чернокож президент на страната.

Днешната дата също ще влезе в историята, защото Джо Байдън ще стане най-възрастният президент на САЩ. При встъпването в длъжност днес Байдън ще е на 78 години.

Днес е роден легендарният италиански режисьор Федерико Фелини. На днешната дата е роден и легендарният режисьор и бивш генерален директор на БНТ Хачо Бояджиев. Рожден ден празнува българският музикант Йордан Караджов - основател и вокалист на група Сигнал.