Искало ли ви се е да оставите досегашния си живот и да отидете в най-отдалечения регион на света, където никой не знае името ви? Ако търсите уединение, тези места го предлагат. Защото това са най-отдалечени места в цял ​​свят.

Великденски остров, Чили

Великденските острови може да са известни, но са и отдалечени - на повече от 3200 км от съвременната цивилизация. Известните статуи на острова са изваяни от хората Рапа Нуи от вулканична скала между 1250 и 1500 г. сл. н. е. Полетите до и от Великденския остров са ограничени, както и разни удобства като климатиците, но всеки, който е бил тук, ще ви каже, че си струва пътуването.

Лонгиърбиен, Норвегия

Това е един от най- северните градове на земята . През 1950 г. Лонгиърбиен прие закон, който забранява погребението в този хладен регион, поради факта, че замръзналата земя мумифицира трупове за неопределено време. Има дори шега, че е незаконно да се умира тук. Има и закон, изискващ местните жители да носят пистолет за защита срещу полярни мечки.

Остров Девън, Канада

Знаете, че едно място е пусто, когато НАСА го определя за междузвездно изследване. Космическата програма е тествала тук роботи, скафандри и превозни средства в подготовка за мисия до Марс. Част от островите на кралица Елизабет, Девън е вторият по големина в групата и се намира в канадския Арктически архипелаг, по-близо до Гренландия от сърцето на Канада. Безплодният пейзаж ви гарантира самота - дори почти няма животни!

Езерото Полумесец, Китай

Искате ли истински пустинен оазис? Планирайте пътуване до 2000-годишното езеро Полумесец - водно тяло с форма на луна в пустинята Гоби, хранено от естествени извори. Този малък, изолиран град е разположен на брега, а единственият достъп е с автобус совалка.

Остров Бара, Шотландия

Бара е най-южният обитаван остров във Външните Хебриди. С население едва от малко над 1000 души, дългият 16 км остров има много пространство за разходка и опознаване. За да стигнете до там, се налага да се качите на малък самолет с витло, който каца на пясъчния плаж. Пистата на Бара изчезва с променящите се приливи и отливи, което диктува кога посетителите могат да идват и си отиват.

Аполима, Самоа

Самоа се състои от четири острова, а Аполима е най-малкият. Не позволявайте обаче размерът му да ви заблуди. Аполима се пръска от спираща дъха зеленина от джунглата и е заобиколен от девствена синя вода. Пътуващите обаче трябва да получат съгласието на местни семейства, за да уговорят престой, а лодката е единственият начин там за достъп до там.

Тристан да Куня

Тази група вулканични острови в южната част на Атлантическия океан е британска отвъдморска територия. Въпреки че вали много, островът е идеалното място за наблюдение на китове, делфини, пингвини и морски птици. На острова живеят само 269 души, което го прави най -отдалеченият остров на земята - най-близката суша е на повече от 2400 кв.

Оазис Сива, Египет

Културата на Северна Африка е добре запазена в Сива, тъй като тя е далеч от останалата част от Египет. Въпреки че има малко посетители, оазисът е само на пет часа от Кайро в Западната пустиня. Посетителите могат да очакват наистина невероятно разнообразие от местни храни и древни ритуали.

Остров Питкерн, Южен Тихи океан

На този великолепен райски кът живеят само 50 души , въпреки че територията на Обединеното кралство предлага безплатна земя на тези, които ще станат жители. Като тропическа дестинация островът предлага възможност за гмуркане с шнорхел и слънчеви бани. В Питкърн обаче няма много работа за тези, които искат да се преместят. На 4800 км от Нова Зеландия островът съперничи на най-красивите островни води в света .

Остров Сокотра, Йемен

Поради своя особен пейзаж и странно оформена зеленина, Сокотра е известен като „Извънземният остров“. Смята се, че океанът някога е покривал сушата, което води до неговата варовикова основа, в която са се коренили редки дървета от Драконова кръв. Неписан език, известен като "сокотри", се говори от местните жители - имигранти от арабски, сомалийски, гръцки и южноазиатски произход също живеят в Сокотра.

Остров Робинзон Крузо, Чили

Най-големият остров в чилийския архипелаг Хуан Фернандес в южната част на Тихия океан се нарича остров Робинзон Крузо, тъй като преди стотици години през 1704 г. там попада морякът Александър Селкирк. Той оцелява повече от четири години с ограничени инструменти преди да бъде спасен. Писателят Даниел Дефо, вдъхновен от оцеляването на Александър Селкирк на острова на около 400 мили западно от Южна Америка, пише романа „ Робинзон Крузо“. След това, през 1966 г., чилийското правителство преименува острова на Робинзон Крузо. 

 

Източник: profit.bg