Уникално красив остров в Гърция крие страхотни гледки. Скиатос е малък гръцки остров в Егейско море. Това е най-западният остров от групата на Северните Споради, пише GlasNews. На запад са разположени континенталната суша и Магнисия, а на изток – островът Скопелос.

Пълната площ на Скиатос е 50 km². Основното населено място на острова е град Скиатос, други населени места са Касанемос, Каливия, Тулос и Кукунарес.

Въпреки малката си площ Скиатос е известна туристическа дестиция. На него са разположени повече от 60 плажа, разпръснати по дългата 44-километорва крайбрежна ивица.

Западната и северната част на острова не са населени, а теренът е предимно хълмист, но плажовете са многобройни и живописни, закътани в малки заливи. По – известни от тях са: 

1) Плажът Кукунарис се намира в югозападната част на острова и е един от най-известните плажове на Скиатос. Плажната ивица е с бял и мек пясък, обградена с борова гора, която предлага естествена сянка от силното слънце. Районът около плажа е пълен с барове и таверни, няколко хотела и къмпинг, който привлича по-млади авантюристи.

2) Плажът Мегали Амос ще откриете по пътя от столицата Скиатос към Кукунарис (Мегали Амос е село и е на пешеходно разстояние 2 км от град Скиатос). Това е дълъг и добре организиран плаж с кристални води. Брегът става наистина претъпкан през летния сезон, поради близостта си до центъра на града, но си остава и любимо място както на местните жители така и на туристите.

3) Плаж Банана е доста популярен и привлича туристите със съоръженията си за водни спортове и партита, които се състоят в баровете по цял ден и цяла нощ. Плажът се намира се в красив пясъчен залив и се нарича така заради формата си на банан. По-спокоен е съседният плаж – Малкият Банан, който е нудистки плаж , известен с кристалните си сини води и борови гори.

За тези, които предпочитат уединение са на разположение плажовете на западния бряг: Мандраки, Елия, Агистрос и Аселинос. Има и плажове до които се стига само по море. Повечето от тях са в северната част на острова и екзотичният плаж Лалария е един от тях. Плажът се отличава с неповторимите бели скални образувания, малките камъчета и кристалните води. Лалария е плаж, който спира дъха с необикновен пейзаж и да се полюбувате на него определено си заслужава. До плаж Лалария може да стигнете с лодка от пристанището на Скиатос. Всъщност остров Скиатос е заобиколен от шест малки и ненаселени островчета, до които може да се разходите с лодка под наем.

Островът предлага и 25 отлично обозначени пешеходни маршрута за любителите на природата. Маршрутите са с различна продължителност и представят непокътнати места и невероятни гледки от Скиатос.

Популярността  на остров Скиатос се увеличава още със филма Mamma Mia заснет през 2008 година.