Блъснаха пешеходец на бул. „Христо Ботев“ посока Централна гара, сигнализира пловдивачанин в социалните мрежи. Инцидентът е възникнал на пешеходната пътека на кръстовището.

На място има медицински екип и екип на полиция, които са отцепили района. Към момента не е ясно какво е състоянието на пострадалия.

Припомняме, че в средата на миналия месец Управата реши да заличи пешеходна пътека на булеварда между Денталния факултет на МУ и Централна гара заради високия риск от инциденти и фактът, че тя е "потенциално опасна". Като алтернатива на решението си тогава, от ОКТ заявиха, че хората ще трябва да вървят до въпросното кръстовище на бул. „Христо Ботев“ с бул. „Любен Каравелов“, за да пресичат от другата страна, което било по-безопасно за тях.

Днешният инцидент обаче показва, че нито една пешеходна пътека не е по-малко опасна от другите. 

Пловдивчанинът коментира: "Затвориха ни пътеката на бул. "Христо Ботев", за да пресичаме на светофара и там започнаха да ни газят."

"Ако (водачът) караше с ограничената скорост, нямаше да го прехвърли през тавана и човека си минаваше на зелено", добавя очевидецът.

Пловдивчани скочиха срещу решението за премахването на пешеходна пътека, събират подпискаПредстои да бъде заличена и още една - на бул. "Шести септември"

Готвят протест срещу заличаването на пешеходна пътека в Пловдив, КАТ категорично отказва да я отвориЗа втори път събират подписка