Водачът, смлял пет коли в Тракия, е имал и други нарушения на пътя. Това съобщи пред репортер на TrafficNews инспектор Ботьо Гиргинов от „Пътна полиция“ – Пловдив. Последното му проивинение е само преди 4 месеца в същия квартал.

„След инцидента на водача е извършена проба за алкохол, която е отчела положителен резултат. Издаден е талон за кръвни тестове както за алкохол, така и за упойващи вещества. Образувано е досъдебно производство във връзка с причинените материални щети”, съобщи инспектор Ботьо Гиргинов . Той добави, че в момента 21-годишният младеж е в болница. Той е с различни наранявания в зоната на лицето и далака.

Както съобщихме пиян шофьор помете пет автомобила рано тази сутрин. Инцидентът е станал около 4.30 часа. Виновният водач е на 21 години и е карал рено меган с бургаска регистрация. Най-вероятно се е движил с над 100 км/ч.

Един от пострадалите в мелето в Тракия: Теглих кредит, за да си купя колатаВиновният водач минал с над 100 км/ч през булеварда

В колата е имало и още едно младо момче, като двамата са откарани в болница, без опасност за живота. Шофьорът е със счупена челюст, а алкохолната му проба е показала 0.96 промила алкохол в кръвта.

„До момента младежът има 5 установени нарушения. Има два административни акта по закона за движение по пътищата и Три фиша. Последното му нарушение е било преди 4 месеца, отново в квартал Тракия, за неспазване на пътни знаци”, каза още инспектор Гиргинов.

Хората от района са възмутени, че булевардите всяка вечер се превръщат в скоростни писти и такива инциденти не са изключение.

Продължават огледите на място, като се разчиства и пътното платно. В периметър от 100-200 метра има пръснати части на коли.