„Детето, детето!”, крещяла майката, която бе блъсната с 2-годишното й бебе на булевард „Руски”. Това разказаха свидетели на инцидента пред репортер на TrafficNews.bg

Както медията ни съобщи, инцидентът се е случил на бул. „Руски” в близост до кръговото, като сигналът за инцидента е получен около 13:30 часа. По предварителни данни 48-годишна жена е бутала количка с две деца, когато изскочила на пътното платно. В този момент тя е била ударена от електромобил от марката Хюндай. 

Кола блъсна майка с количка на булевард в Пловдив, тя и детето са в болницаДете на година и половина е изхвърчало от количката

Хора, работещи в търговските обекти споделиха още, че пръв на помощ се е притекъл именно водачът на колата.

„Чухме само удара. Излязохме и видяхме, как водачът оказва първа помощ на жената. Тя беше с бебе в количката и още едно по-голямо за ръка. Дамата е пресичала неправилно, макар само на 20 метра да има пешеходна пътека. Беше много уплашена, само повтаряше „Детето, детето””, разказа очевидец.

Произшествието е станало непосредствено пред магазин за бижута. Продавачката е викнала Бърза помощ и заедно с хора от съседните обекти са помагали на пострадалата. На място е пристигнал екип от лекари, прегледали са майката и детето и са ги отвели в болницата.

„Жената просто изскочи пред колата. Водачът караше бавно, наби спирачки, но въпреки това блъсна количката. Слава Богу няма жертви”, допълва очевидец от магазин за мобилни устройства.

И към този момент водачът е на мястото на инцидента. Той не пожела да коментира случилото се. Пробите му за алкохол са отрицателни.

@trafficnews Кола блъсна майка с количка на булевард в Пловдив, тя и детето са в болница. #trafficnewsbg #bulgaria #plovdiv #fy #fyp ♬ original sound - Trafficnews