Необясним десен завой е пратил под влака лекия автомобил "Опел Корса" на прелеза в софийското село Кубратово днес. Това разказаха пред TrafficNews очевидци на жестокия сблъсък, при който загина една от жените в колата, а другата бере душа в болницата.

Сблъсъкът е станал в 13:27 часа. Линейка се е отзовала за 10 минути на сигнала за инцидента. При удара една от жените изхвърчала от колата и починала на място. Другата веднага е откарана в "Пирогов" в критично състояние. И двете пострадали са на около 50 години и живеят в Кубратово. В продължение на няколко часа екип на полицията уточняваше обстоятелствата, при които е възникнал фаталния сблъсък, а движението в района беше отцепено.

Прелезът, където се разиграва трагедията, няма бариера и е с автоматична сигнализация. Според НКЖИ колата се е опитала да премине при червен сигнал заради приближаващия пътнически влак.  

„Жп прелезът е неохраняем, но има бариери със светлинна сигнализация. Мога да кажа, че по време на инцидента, тя е била изправна и е работила", коментира кметът на Кубратово Петър Велчев. Според него най-вероятно шофьорката на опела не е видяла, че свети червено. 

Според очевидци на сблъсъка колата се е движела успоредно до релсите на локомотива и изведнъж точно на прелеза рязко е завила вдясно, изкачайка буквално на метри пред машината. Пътническият влак е спрял около 100 метра след инцидента и е свалил пътниците от него. 

От удара опелът е напълно размазан, видя екипът ни. Около 16,20 часа Спешна помощ прибра трупа на загиналата. Преди това към колата се втурна съпругът на жертвата, който плачеше и крещеше: „Това е жена ми”. 

Негови близки отведоха настрани съкрушения мъж.