Дрогиран водач предизвика катастрофа с материални щети в първите минути на днешния ден в Пловдив.  Инцидентът е станал на бул. „Руски“. Лек автомобил „Мерцедес“ ударил паркиран автомобил „ДЕУ“. На място било установено, че колата управлявал 23-годишен карловец. Направеният му тест с дрегер дал отрицателен резултат, но апаратът за употреба на наркотици реагирал положително.

По същото време в понеделник и на ул. „Даме Груев“ бил засечен шофьор в неадекватно състояние – 20-годишен от Калояново, седнал зад волана на лек автомобил „Рено“. Междувременно в Розино бил хванат 44-годишен местен шофьор на „Фолксваген“, който бил под въздействие на алкохол над 1,4 промила. Срещу тримата нарушители са образувани бързи производства. Задържани са за едно денонощие.

Двама притежатели на наркотици пък са заловени в неделя в Пловдив. Около 14 часа във Второ РУ бил отведен 26-годишен димитровградчанин, засечен на Сахат тепе с пакетче марихуана. Разфасовка с подобно съдържание същата вечер, около 20 часа, била иззета и от негов 35-годишен съгражданин при проверка на ул. „Патриарх Евтимий“. С полицейска заповед мъжът е задържан. Случаите са докладвани в прокуратурата.