Блясък, шик, мода - това са опорните точки на всеки абитуриент, особено на абитуриентките. С наближаването на пролетта, подготовката около баловете придобива все по-драматични измерения. Сякаш популярното човече от "Минута е много" стои на рамото на дванайсетокласничките и като развален грамофон на ритмични обороти повтаря: "Няма време!". 

Безспорно един от най-сложните избори опира до покупката на бижута. Първо, колко да бъдат, второ, какви - пръстени, гривни, обици, колиета, брошки, фуркети, детайли по облеклото, от какъв материал да бъдат, цветове, форми, големина... направо може да ти се завърти главата. При мъжете - ланец, синджир, пръстен, гривна - също има богат вариеатет от опции.

По-притеснителният факт е, че покупката на бижута обичайно се оставя за напреднала фаза от подготовката на визията, когато роклята и костюма, както и другите аксесоари, са вече уточнени. Но ако бюджетът не е добре разчетен, често наличния остатък финанси става и определящ фактор. 

В крайна сметка на какви бижута се спират пловдивските абитуриенти, какво е модерно тази година?

Екип на TrafficNews.bg реши да се довери, на най-миродавния източник на информация - хората, които имат поглед към щенията на зрелостниците, а именно търговците на бижута.

Разходихме се по златарската улица на Пловдив, ул. "Отец Паисий", и се допитахме до продавачите, а отговорите определено ни изненадаха. Вижте какво разказа един от тях за TrafficNews.bg: