Община Пловдив даде зелена светлина за продължаване на реконструкцията на площад "Централен". До сега ябълката на раздора бе парче земя с площ от 286 кв.м, собственост на 34 реститути, повечето от които живеят извън страната. Те поискаха сумата от 600 000 лева, за да може общината да върне собствеността си върху апетитния имот. Част от съветниците в общинския съвет в града под тепетата не са съгласни да се плаща сумата от 2100 лева на квадратен метър, защото до сега градската администрация не е продавала нито един имот за такава цена. След дълги преговори между тях от една страна и община Пловдив от друга, в крайна сметка теренът от 286 кв.м. става общинска собственост. 
 
 
Според общинския съветник от "Съюз за Пловдив" Дани Каназирева не може община Пловдив да не придобие и да не притежава част от площада на града си. Според част от общинските съветници в местния парламент откупуването на спорния терен до Централна поща трябваше да бъде решен отдавна и ремонтите на площада да са приключили.
 
 
Общинските съветници взеха решение да бъде закупен теренът на стойност 600 000 лева платими в две бюджетни години. Решението все още не е влязло в сила. След влизането му в сила ще се предприемат действия за изпълнението му, заяви за TrafficNews.bg Мирослава Сукарева, директор на Дирекция "Общинска собственост" в община Пловдив.
 
Подробности по темата, вижте в репортажа на ТРАФИК ТВ: