Кризисното положение с изтичането на газ в центъра на Пловдив е овладяно. Бързо след първоначалната паника при аварията, полицията и пожарната реагираха светкавично и преустановиха теча.

"В първия момент страшно много замириса, вече всичко е наред", разказа очевидец пред репортер на TrafficNews.bg.

Припомняме, че за около 10 минути днес следобед имаше силно изтичане на лесно запалимото гориво. Работници, които са правили ремонт на ул. "Данаил Николаев" при кръстовището с ул. "Христо Чернопеев" и бул. "Васил Априлов" са засегнали газопровода, вследствие на което е възникнала аварията. 

Положението бе много напрегнато и хора бягаха в паника, притеснени от възможността за възпламеняване на газта, но към момента положението е овладяно и атмосферата се е успокоила. 

Течът е бил спрян благодарение на светкавичната реакция на екипите на Второ районно управление в Пловдив, чиято полицейска сграда се дели само с пресечка от епицентъра на изтичащия газ, и навременните реакция на "Пожарна безопасност и защита на населението". Четири машини и десетина работници са участвали в акцията по предотвратяването на по-голяма авария и минимализиране на щетите. 

Полицаите вече махат лентите, с които бе отцепен периметъра.

Подробностите и реакцията на хората в района - вижте във видеото на ТРАФИК ТВ: