"Имам уверение от кмета на Община Пловдив за закупуване на допълнителни технически средства за контрол на скоростта", това посочи шефът на ОДМВР-Пловдив Атанас Илков.

Въпросът за увеличаване на пътните камери в града е повдигнат в последния му разговор с кмета Иван Тотев, който от своя страна се е ангажирал с изпълнението. 

"Ще наситим с тях онези скоростни отсечки, на които всички ние ставаме свидетели какво се случва. Това са местата, където може и се развива висока скорост - както в градските части, така и на извънградските пътища", сподели намерения за разположението на новите камери старши комисар Атанас Илков. 

Той похвали община Пловдив, като я нарече добър партньор в противодействие на престъпността, охрана на обществения ред и подобряване на пътната обстановка и изтъкна, че в колаборация са постигнали настоящото ниво на видеонаблюдение в града под тепетата.

Това стана ясно след проведена среща между властите, на която присъстваха представители на полицията, началниците на районните управления, районните кметове в Пловдив, областния управител на Пловдив Здравко Димитров и кметовете на пловдивските общини. Те обсъдиха резултатите от взаимодействието между тях и посочиха като основна цел подобряването на координацията с цел още по-висока сигурност за гражданите.

"Приоритетите, които сме си поставили през 2018 година, са противодействие на битова престъпност, противодействие на контрабандата и акцизните стоки, на разпространение на наркоразпространението, намаляването на пътния травматизъм, ограничаване на миграционния натиск, административното обслужване на гражданите", коментира Атанас Илков.