Масова психоза се наблюдава сред българите след атентатите в Париж. Това е мнението на психолози, предаде репортер на TrafficNewS.bg.

Хората припознават като взривни устройства куфари, сакове и раници. Това е причината сигналите за бомби на националния телефон 112 да са се увеличили драстично. Вчера заради съмнителен багаж беше блокирана работата на Централната гара в Пловдив и беше направена евакуация на съдебната палата във Варна, а днес заради паника за взривно устройство спря работата на летище София. Проверката така и не намери бомба. 

Според психолозите, увеличеният брой на сигналите за взривни устройства и припознаването на изоставени багажи като бомби се дължи на атентатите през последния месец.

„Психоза абсолютно се наблюдава, защото основна движеща сила при тези състояния е страха. Дори оставени вещи с добро намерение от други граждани биха ги накарали да бъдат мнителни, че това застрашава тяхното здраве и сигурност. Именно по този повод – всичко се таксува като бомба”, заяви психиатърът от Пловдив д-р Веселин Герев. 
Заради зачестилите инциденти в различни точки на Европа, българите са станали по-бдителни.
Психолозите имат идея кога страхът може да бъде преодоляна паниката. 

Коментарът на психиатъра от Пловдив и мнението на пловдивчани по темата - вижте в новините:

TrafficNewS.bg