Пловдивско семейство остана без дом, битова техника и всичките си спестявания след пожар, който се разрази миналата седмица. Росица и Атанас Георгиеви се спасиха от най-лошото, а за техен още по-голям късмет двете им момичета на 15 и 18 години, в този ден били извън дома им.

Пожарът е започнал около 3:30 през нощта, в жилището им в квартал „Захарна фабрика”, докато семейството спало в съседната стая. Огънят е изпепелил около 90% от апартамента и всичките им спестявания. Към момента те живеят на село, при родителите си, то обаче се намира на повече от 40км от града и е временен вариант. Налага им се да пътуват всеки ден до работното си място.

 Те могат да кандидатстват за еднократна помощ от Общината в размер на 1000лева, но първо трябва да преминат през гласуване в Общинския съвет.

От Общината им предложиха да ги настанят в център за временно настаняване, докато съберат нужния набор от документи за да бъдат настанени в общинско жилище от фонд „Резервен”. Те обаче са отказали, тъй като жилището, в което могат да бъдат настанени, ще има нужда от същите средства за ремонт, с които могат да оправят собственото си жилище.

Хората изгубиха всичките си спестявания в пламъците и нямат нито лев други заделени пари.  Един от съседите им, вече е предложил да им направи безвъзмездно кухненското обзавеждане, но това е само част от нужния ремонт, за да става жилището им за обитаване.

Призоваваме всички, които имат възможност, да помогнат на семейство Георгиеви в тази тежка ситуация. Вярваме, че пловдивчани можем да се обединим и да им подадем ръка.

На телефона на Росица можете да се свържете със семейството и да разберете как можете да им помогнете.

 0893571872  - Росица Иванова Георгиева

Очаквайте продължение и как може да помогнете на семейството, за да стъпят на краката си.