„В момента има платформи като Фейсбук, където всеки може да дава мнения и оценки за всичко. Имахме случаи, при които „инженери” и „археолози” даваха акъл и коментираха дейността на хората, които работиха по Коматевско шосе”, заяви кметът Иван Тотев. Коментарът му дойде по повод твърдение, че след ремонта на шосето то ще бъде по-тясно с 1 метър.  Той категорично отхвърли това мнение, което се прокрадва в обществото. По думите му след ремонта шосето не само, че няма да е по-тясно, но на места ще бъде и сериозно разширено.

„Имахме ситуации, при които досега, като спре автобусът и цялата колона чакаше. Това вече няма да го има. Изградихме джобове на спирките за градския транспорт. Отделно ще бъдат изградени тротоари и велоалеи”, каза Тотев. Велоалеята ще бъде споделена с пешеходци. От администрацията са преценили, че потокът на пешеходци там не е толкова голям и поради това не е необходимо да бъдат разделени.

Тя ще се свързва с трасетата за колоездачи, които отиват към Гребната база, през бул. „Копривщица”.

Градоначалникът заяви,че другата седмица участъка от „Остромила” до Базата на Ботев трябва да бъде завършен. До края на октомври пък трябва да е готово цялото тресе от 2 км.

Вижте какво каза още кметът Иван Тотев за пословичния ремонт на Коматевско шосе :