Колоездачът, който се удари в автомобил на кръстовище в Пловдив, обяснил пред полицаите, че "мислел, че ще успее да заобиколи колата". Това разказва шофьорът на автомобила Любен Попов пред екип на TrafficNews.bg. Инцидентът е станал около 09:30 ч. тази сутрин. Два часа по-късно водачът на колата все още беше на мястото, както и патрулен автомобил, и изчакваха информация от болницата за състоянието на пострадалия колоездач.

Шофьорът разказа, че се движел от улица "Арчарица" към кръстовището с Цариградско шосе. Спрял преди пешеходната пътека, огледал се, след което се изнесъл напред, за да се включи в движението по Цариградско. В този момент колоездач, движещ се от центъра на изток, се врязъл в десния преден калник на колата и прелетял над капака на автомобила.

"Не съм притеснен. Не съм виновен в случая", коментира шофьорът. По думите му колоездачът карал доста бързо, но не пострадал сериозно. Ударил се по главата при падането и имал сцепена вежда. Казал, че мислел, че ще успее да заобиколи колата. Пристигнала линейка, която го откарала в болница за задължителните след такъв инцидент прегледи. От УМБАЛ "Св. Георги" съобщиха, че пострадалият има само охлузвания и вероятно няма да се наложи да бъде хоспитализиран.

Не е ясно дали в момента на сблъсъка той се е движел по велоалеята. Трябва да се отбележи, че на мястото има и знак "Стоп" за колоездачи.

Това малко кръстовище е едно от най-опасните в Пловдив и тук не за пръв път стават инциденти. Шофьорите нямат добра видимост към велоалеите и пешеходните пътеки от двете страни, което често води до инфарктни ситуации. 

Вижте какво още каза шофьорът пред камерата на TrafficNews.bg в следващото ВИДЕО: