Категорично връзката между Централна гара и гара „Филипово” не може да бъде прекъсната, заяви директорът на НКЖИ Красимир Папукчийски. По думите му идеята, която витаеше в общественото пространство, за отделянето на гара „Филипово” с изграждането на логистична база не може да се реализира.

„Не може да оставим тупик от двете страни и да отрежем достъпа до Карлово и Панагюрище и тамошната връзка. Както всяка транспортна мрежа и развитието на жп линиите се случва успоредно. За това смятаме, че най-удачният вариант е направата на естакада с нов жп мост”, обясни директорът на НКЖИ. Към момента обаче има само готов проект, но не и финансиране.  

Папукчийски увери, че от компанията не са спирали да работят по този казус, като по първоначални данни този проект е около 180 млн. лева.

„Имайте предвид, че се поставят и сериозни въпроси защо се инвестира в жп проекти само в Южна България, а се пренебрегват други райони на страната”, допълни представителят на държавното звено.

Вижте проекта в линка отдолу:

Иван Тотев: Ако НКЖИ вдигнат прелезите - изграждаме кръгови, паркинги и алеи СНИМКИГрадоначалникът заяви, че от Общината са готови да действат при реализация на естакадата