Пълният хаос в движението в Пловдив, който напоследък се превърна в неотменен шофьорски бич, не подмина и днешния петъчен ден. По всички големи булеварди и кръстовища преминаването беше и продължава да бъде кошмарно, водачите изнервени, а колоните от автомобили едва пъплят, регулирани от кратката зелена и продължителната червена светлина на светофара в повечето случаи.

Да бъдеш толерантен и търпелив в задръстването в последно време е рядко явление, но наглостта на някои водачи понякога преминава границите. Всеки бърза за някъде, движи се с висока скорост, но… все пак не сме сами на пътя. И е желателно да се съобразяваме с пътната обстановка.

За поредните изпълнения на незнайно закъде бързащи шофьори ни сигнализира читател на TrafficNews.bg. В правилника за движение е посочено, че при обстоятелства, в които е невъзможно навлизането в кръстовище заради струпване на автомобили, трябва да се изчака изтеглянето им. Но някои водачи типично по български навлизат в кръстовище без да се съобразят с образувалата се колона и препречват преминаването на отсрещно чакащите водачи и на тези, които навлизат от другите страни, където вече зеленото свети. Примери за това много, изводите и коментарите оставяме на вас.