Точно преди 19 години Националният алианс за работа с доброволци започна своята дейност в Пловдив . Целта е да се канят на едно място младите хора от различните общности, да им се дава възможност чрез доброволен труд и инициативи да променят живота, хората и местата, на които живеят. Дълги години в Пловдив не е имало място и територия, за да събере на едно място всички млади хора, участващи в проектите. Благодарение на Седмицата на благотворителността тази година хората от града помогнаха на Националния алианс за работа с доброволци да имат своята среда за работа, наречена младежка зона. Община Пловдив е съдействала за площта от 200 квадратни метра в сградата на бившия Дом за деца лишени от родителски грижи "Рада Киркович". Така се стигна го старта на работата на откритата днес Младежка социална зона.
 
По време на Седмицата на благотворителността пловдивчани даряваха различни суми. Събрана е сумата от 6500 лева, с които е облагородена средата и изграден социалният център за млади хора. Парите са вложени в ремонтни дейности, променена е средата, а помещенията са обзаведени. В сградата на бившия дом за деца лишени от родителски грижи ще бъде реализиран и проектът за заместваща грижа, обяви зам.-кметът по „Спорт, младежки дейности и социална политика“ в община Пловдив Георги Титюков. Новата социална услуга ще дава възможност на хора, които гледат свои близки на легло до 14 календарни дни в годината да ги оставят на грижите на социални работници в домашна среда или на място. 

Едни от младите предприемачи в Младежката социална зона в Пловдив са Здравко Дионисов и Лазар Кирилов. Пред TrafficNews.bg те споделиха проектите си, с които ще работят. Вижте: