Подал съм жалба срещу Марводиев, но това няма да е нито първото, нито последното дело срещу него. Това сподели в разговор с наш репортер кметът на община Стамболийски Георги Мараджиев. Той допълни, че срещу съветникът се водят поне 30 дела, като вече има и няколко спечелени. По информация на TrafficNews.bg, магистратите са уважили исковете на председателя на ОбС Стоян Богданов и бившата му секретарка, на която Мавродиев ще трябва да изплати около 10 бона. 

Съветник №1 се закани да съди Мавродиев след миналогодишна сесия на Общински съвет, приключила със скандал. По време на заседанието на градските старейшини Мавродиев задал редица въпроси на председателя, с които изтъкнал, че Богданов е тормозил сексуално собствената си секретарка. В резултат били заведени две дела от страна на Богданов и асистентката му, която вече не изпълнява тази длъжност. 

Припомняме, че в момента срещу съветника е повдигнато обвинение за това, че през 2014 г., в качеството си на управител на „Доминус“ ЕООД, е представил пред Общинска служба „Земеделие“ неверни сведения в заявление за подпомагане с помощи на фермери и така е злоупотребил с европомощи. Съдебното следствие стартира още миналата година, но бе белязано от постоянни отсъствия от съдебната зала от страна на Мавродиев. Съветникът е пропуснал общо 4 заседания, като представил болнични листове за всяко едно от тях. В документацията обаче не било посочено, че състоянието му представлява невъзможност за явяване в съда. 

Общинският съветник Мавродиев - задържан след четири Мярката му за неотклонение е била изменяна два пъти

Името на Мавродиев се свързва с няколко скандала в администрацията. През 2015 г. кметът на Ново село Тодор Атанасов също заведе дело, след ката в интервюта пред пловдивски медии Мавродиев свързва името му с пране на пари. Съдът обаче отхвъри иска с мотива, че съгласно закона отговорност за вреди от медийни публикации носи издателят.

Съветникът неведнъж е влизал в конфронтация и с градоначалника Мараджиев. Преди време кметът изтъкна в социалните мрежи, че постоянните атаки срещу него са в резултат на отказа му да продаде общински имоти, между които е и поликлиниката. 

"Усвояването на европари е порочна практика в България и много хора злоупотребяват. Тези, които извършват подобни злоупотреби, е редно да си носят последицата, но аз не мога да коментирам работата на съда и прокуратурата", допълни Мараджиев.

Междувременно в социалните мрежи се появи видео, публикувано от самия Мавродиев в деня на ареста му. Според него поводът за задържането е изцяло политически и е своеобразен отговор на призива му за протест. Няколко дни по-рано съветникът е публикувал друг клип, чрез който призовава съгражданите си да се включат в протестите пред Народното събрание на 16 март.

Ето какви причини за ареста си изтъква Атанас Мавродиев: