Земетресението, което разтресе половин България снощи, е стресирало сериозно гражданите на Клисура, които сравняват усещанията от залюляването на пода под краката си с взрив на бомба. Епицентърът на труса е в непосредствена близост до балканското градче, на дълбочина 15-17 километра. Люлеенето е продължило около 2 минути.

Някои от хората помислили, че е станала сериозна катастрофа в непосредствена близост до тях, а други се притеснили, че става дума за взрив. 

Първоначално сеизмолозите от Европейския сеизмологичен център обявиха магнитуд 4.4, а от БАН дадоха по-ниска стойност от 3.8, като в крайна сметка ревизираха до 4.1 по Рихтер.

Хората в Клисура са уплашени, но за щастие кметът на града Генка Тодорова заяви, че няма констатирани щети и пострадали хора, вследствие на труса. Ето какво казаха и хората от Клисура, живеещи в непосредствена близост до епицентъра на земетресението:

Припомняме, че трусът разлюля Пловдив и региона и бе усетено масово от жителите на града, особено по високите етажи. Хората в Сопот и  Карлово също са усетили труса осезаемо.