Пясък, разсипан на пътното платно, е станал причина за катастрофата на Околовръстното шосе, при която беемве се вряза в голф. Трима души - двама пътници от фолксвагена и момиче от беемвето са откарани за преглед в болница. Инцидентът стана тази вечер, около 17 часа. 

18-годишният водач се е движел в колона. При излизане от кръговото, задницата му занесла, той загубил контрол над автомобила, ударил се пътен знак и след това влязъл в насрещното, където нацелил голфа. 

На мястото на катастрофата бяха пристигнали бащата на младежа и негови близки.

"Синът ми е боксьор - не пие, не пуши. Млад шофьор е, но винаги го съветвам да кара внимателно. Не се е движил бързо, защото по това време има голямо задръстване. Просто е занесъл върху пясъка. Може би и заради липсата на опит зад волана не е знаел как да реагира в подобни ситуации. Няма и спирачен път, защото колата се е носела наляво и надясно по платното. Това може да се случи и на водач с по-голям опит", коментира бащата на шофьора.

Пробата за алкохол на младежа, направена от служителите на КАТ, е отрицателна. Младежът бе стресиран.

Според водачи, които редовно минават през кръговото, там почти ежедневно има разсипан пясък. Причината очевидно е в насипаното огромно количество пясък в депото за инертни материали , което се намира в непосредствена близост до кръстовището. 

TrafficNews.bg