Стойчо Андреев - авторът на видеото със скандала между футболиста Мартин Камбуров и полицаите, които са искали да вдигнат колата му с паяк, е бил задържан и глобен с акт за дребно хулиганство на стойност 100 лева.

Той се притеснява от причините, заради които е попаднал зад решетките.

"По думи на началника на Трето районно - Симов, думите му са следните: "Задръжте го тоя, защото се прави на репортер". В една нормална държава може ли един гражданин при положение, че е възникнал спор със служители на реда да бъде арестуван, защото е снимал. За мен полицаят под пагон излъга. Сложиха ми в устата думи, които не са в моя речник", настоя пред TrafficNews Стойчо Андреев.

Още от неговия разказ, позиция на прокуратурата и жители на квартала – вижте във видеото на ТРАФИК ТВ:

Нападателят на Берое Мартин Камбуров остава на свобода под гаранция от 1000 лева. До ареста се стигна, след като той влезе в пререкания с полицаи, които направиха опит да вдигнат неправилно паркирания му автомобил. Според прокуратурата, той е обиждал униформените и ги е замерил с банкноти, за да му освободят по-бързо колата.

Според Районната прокуратура в Пловдив, автомобилът, който е управлявал футболиста, е бил паркиран на забранено място, което е довело до поставянето на скоби на три от гумите на колата. Когато той се връща, избухва скандал между него и служителите на "Общинска охрана".

"Камбуров е започнал да се държи агресивно със служителите, да отправя обиди, да хвърля пари по земята, след което се е качил на автомобила и е потеглил заедно с поставените скоби за репатриране", съобщи говорителят на Районна прокуратура-Пловдив Атанас Илиев.

"За мен подхвърляне на пари нямаше, възникна спор, като полицаят започна да подхвърля едни белезници и аз в този момент започнах да снимам и поисках да се легитимира", твърди свидетелят на случилото се Стойчо Андреев.

На място е пристигнал екип на Трето районно управление, който отвежда в ареста футболиста и автора на видеото. 

Възмутени от развоя на случилото се са и хора, живеещи на улица "Полковник Сава Муткуров".

Нападателят на футболен клуб "Берое" към момента запазва мълчание по случая.