Шефът на полицията в Раковски – Георги Илиев,  е задържан за 72 часа. Арестуваните по време на акцията и двама полицаи – Валентин Гоцев и Желязко Колев, са направили пълни самопризнания. Те са пуснати под гаранция. Това съобщиха на брифинг Окръжният прокурор на Пловдив Румен Попов.

От думите му става ясно, че по време на разследването е установено, че Илиев е поискал 20 хиляди лева подкуп от контрабандист. Последният е бил ограбен от един от задържаните преди година полицай Стефан Модев до Лаута.

Няколко месеца след грабежа, през март 2017, контрабандистът бил извикан с призовка в РУП – Раковски. Там Гоцев и Колев му показали разследване срещу него за контрабанда и му заявили, че срещу 20 хиляди лева  ще унищожат материалите по делото. Синът на контрабандиста ги предал на Модев. Той от своя страна разделил парите с началника Илиев и двамата му съучастници.

Арестуваният началник на районното управление в Раковски - Георги Илиев е потомствен полицай. Баща му бе част от легендарната група на Благо Гюлев от началото на 90-те. В нея работят Георги Тодоров-Шилето, Наско Николов, Пламен Копчев.  Участва в задържането на известни престъпници, а след това преминава в Оперативната дежурна на регионалната дирекция. Пенсионира се с Почетен знак на МВР.