Бум на сватби днес - 29 февруари, в Пловдив! Десетки двойки от цялата страна са се записали предварително да бъдат бракосъчетани на специалната дата, която се появява веднъж на четири години. Интересът към деня е много голям и дори фактът, че се пада понеделник, не е пречка за влюбените. Най-много двойки решиха да си кажат „да” в Пловдив. Една от тях е семейство Юрукови.

Зорница и Георги от Пловдив са заедно от 18 години. Имат две деца - момченца. Днешната дата за тях е много специална, защото си казаха ДА пред близки и познати в младоженския дом „Пълдин”. Решението е дошло спонтанно, а двойката единодушно е взела решението именно на 29 февруари да сложат подписите си и да сключат граждански брак.

„Така ще празнуваме веднъж на 4 години, което ще засили нашата любов. От толкова много години сме заедно и най-накрая се решихме да сключим официално брак”, сподели с репортер на TNS.bg красивата булка Зорница.

На  церемонията присъстваха най-близките приятели и семейството на младоженците. Те са категорични, че Зорница и Георги не са суеверни и чрез тази дата ще запазят любовта си по-дълго. Кумовете - семейство Желязкови, допълват, че дори така двамата ще се чувстват по-млади.

„Според мен няма значение датата, важното е, че са предприели тази крачка и че се обичат”, убедена е кумата Мария Желязкова.

За деня, който съществува само във високосна година, каквото е 2016-а, в Пловдив желание да сключат брак са изявили 11 двойки. Според служителите от Радостните обреди в града двойките са от различни възрасти.

„Това е празник за всяка една двойка. Въпреки че датата е веднъж на всяка 4-та година, те могат да празнуват по два дни - на 28 февруари и на 1 март. В началото желанието на пловдивчани беше слабо, но в последния момент мераклиите да се бракосъчетаят се увеличиха”, съобщи Дарина Генкова, която водеше церемонията на семейството.

Другата специална дата, на която се очакват голям брой младоженци, е 16.06.2016 година. Засега само една двойка е изявила желание да сключи брак на тази дата в Пловдив. 

Още новини четете ТУК

TNS.bg