Орехите в имота на пловдивчаните Петя и Димитър Наневи, намиращ се в Храбрино, осъмнаха окачени с три черни кръста и черни шалове на петък 13-ти. Злокобният план за сплашване не спира до там, тъй като собственикът на имота Димитър получава и SMS:

Според засегнатите диаболичните символни и текстови послания са отправени от д-р Иво Чолаков, който притежава имот в съседство на този на семейство Наневи. Причината за заплахите с божия гняв е фактът, че д-р Чолаков категорично не желае орехите в парцела на Наневи да бъдат отсечени. 

Наш репортер се обади на д-р Чолаков, който обаче затвори телефона с лаконичната фраза: "Не знам за какво говорите". Номерът, от който е изпратил злокобното послание обаче е именно неговия собствен, който можете да намерите и в официалната страница на медика. 

Преди години теренът бил общински, после приватизиран, а после продаден на семейство Наневи. Наскоро Петя и Димитър решили, че ще строят къща в имота си. Оказало се, че в имота е изкопана септична яма, прокарани са и тръби. Преди години вероятно бащата на съпругата на д-р Чолаков - Красимира Чолакова, е засял и орехите в имота.

Семейство Наневи предложили за своя сметка да преместят ямата и водопровода. По думите на Петя обаче ако се наложи да се прави подпорна стена, каквито се изграждат при повечето имоти в района, ще се наложи отсичането на едно или повече от дърветата. 

Идеята за сеч обаче разгневила д-р Чолаков, а крайното му несъгласие било изразено при разговор с Димитър преди 2 дни, когато докторът заплашил мъжа, че ще го гони до дупка и няма да му позволи да унищожи дърветата. 

Тази сутрин, след като видяла кръстовете, Петя потърсила за контакт жената на доктора Красимира. По време на разговора Красимира се разграничи от действията на съпруга си и коментирала, че се е опитала да го спре, но не е успяла. 

"Семейството ми е тричленно и приемаме тези кръстове като заплаха за живота на всеки от нас", коментира Петя. Жената ще се срещне с кмета на Храбрино и полицай от РПУ-то на място в двора, за да бъде констатирано извършеното деяние. Междувременно мъжът и Димитър ще подаде сигнал в прокуратурата. 

В социалните мрежи, д-р Чолаков пусна снимка, която красноречиво показва позицията му спрямо отрязването на орехите: