Нов паркинг в Тракия с капацитет 15 места вече е в експлоатация. Той се намира точно пред жилищен блок 70, чиито жители бяха помолили кметът да се ангажира с обособяване на пространство за паркиране.

Припомняме, че близо 170 хиляди от бюджета на района ще отидат за преасфалтиране на няколко трасета в микрорайон А8. В обществените поръчки за 100 хиляди лева влязоха вече преасфалтираните улици пред  училище "Димитър Матевски" и блок 71 и 73. В бъдеще ще бъде отворена поръчка и за свързващата горните трасета ул. "Григор Божков".

Реализацията на строителната програма ще продължи с изграждане на инфраструктура в зона А-8, където предстои преасфалтиране на централната улица в микрорайона. И тази година сред приоритетите на администрацията са изграждането на тротоари, зони за паркиране, както и реконструкция на улици.

Припомняме, че се готви и мащабен 7-етажен паркинг. Огромното съоръжение е сред най-амбициозните проекти на районното кметство на Тракия. Предвижда се паркинг с капацитет от 500 коли да бъде изграден срещу блок 15 в близост до бул. "Освобождение" и жилищен комплекс "Елит". Предвижда се всяко от 6-те нива, както и 7-мото покривно, да успее да обхване 70 автомобила. 

Тази година се очаква проектирането на големия инфраструктурен проект да приключи. След като бъде финализирано, вече ще има ясна представа колко ще струва неговото изграждане и ще бъдат разгледани различни начини за финансирането му.