Смятате, че "Оазисите" приличат на общежития , а "Герберът" на Великата китайска стена?! Още нищо не сте видели! Пловдивски строителен предприемач може да ги сложи в малкия си джоб, ако реши да реализира проектът, който виждате на снимката. Инвеститорът притежава огромен парцел на северния бряг на река Марица, близо до хипермаркет "Лекси". 

Сградата, с визия на колумбийски затвор, е проектирана от пловдивски архитект, е с РЗП 100 000 кв. м. Това са над 1000 апартамента, които ще бъдат разположени в няколко тела, от което най- ниското е 13, а най- високото - 15 етажа. 

Ако този или подобен проект бъде одобрен, в една от най- красивите зони на града - брегът на Марица- ще се появи едно огромно гето. От модерните гета, но все пак гето!

TrafficNews.bg разполага с името на инвеститора, както и с това на архитекта, проектирал мастодонта. Ще ги публикуваме обаче само ако общината разреши това чудовище да бъде построено. Заедно с имената на всеки общински служител, сложил подписа си под разрешението за строеж. 

Надяваме се тенденцията за строеж на огромни комплекси без необходимото озеленяване, социална инфраструктура и обществени пространства да бъде прекратена, тъй като град като Пловдив с хилядолетна история заслужава интелигентна и стилна визия.