"Петима маскирани влязоха в къщи. Заплашиха, че ще убият детето. Обърнаха цялата къща!" разказва 60-годишният Валентин Илиев пред  TrafficNews.bg. Той и семейството му станаха жертва на грабеж миналата вечер. Бандитите нахълтали в дома му около 21.30 часа. 12-годишната му внучка вече спяла, а той и жена му гледали телевизия. 

Мъжете заплашили Валентин, че ще убият всички, като започнат с внучката му. поискали да даде всички пари и ценности, които притежава. Мъжът се разделил с 750 евро и три златни алтъна, които дъщеря ми и зет му пазели за сватбата на малката. 

Нападението буквално парализира ромската махала в Първомай. "Старх ни е. То може всеки да е на тяхното място" коментираха съседи. Според някои обаче нападението не е случайно, а е заради финасови задължения на стопанина. 

Илиев обаче е категоричен , че сметките му са чисти. Той, съпругата и внучката му днес си събраха багажа и се изнесоха да спят в роднини. "Страх ни е. Маскираните може пак да се върнат" категорични са жертвите на грабежа. 

Къщата на нападнатото семейство е само на 100-на метра от къщата баба Елена, от която измамници задигнаха 300 000 лева. 

Ето какво коментират в махалата в Първомай!

Гледайте емисията новини на Трафик ТВ от 11 декември 2015!

TrafficNews.bg